راهکار کنترل تردد سازمانی

راهکار کنترل تردد سازمانی

کنترل و مدیریت رفت و آمد کارکنان، میهمان ها، خودروها و سایر مراجعین به بخش های مختلف سازمان به صورت یکپارچه و متمرکز، یکی از بزرگ ترین چالش ها در وزارتخانه ها، ارگان ها، سازمان ها و مراکز اداری و دولتی، می باشد. برای مدیریت و سازماندهی این فرایندها، هر سازمانی نسبت به وسعت و تعداد پرسنل خود نیاز به تجهیزات امنیتی، کنترلی و نظارتی یکپارچه دارند که می بایست بر اساس نیازهای آن سازمان طراحی و سفارشی سازی گردد. 

سطح امنیت در سازمان ها بر اساس حساسیت مکان ها و طبقه بندی اطلاعات در بخش های امنیتی و حراستی تعریف و تدوین می گردد و سپس بر اساس این نیازها، کارشناسان با ترکیبی از تجهیزات الکترونیکی، موانع مکانیکی بازدارنده، تجهیزات نظارتی و نیروی انسانی اقدام به طراحی جامع سیستم مدیریت تردد و امنیت سازمانی یکپارچه می نمایند.


تعریف سامانه کنترل تردد جامع سازمانی

مجموعه ای از سیستم های یکپارچه نرم افزاری، سخت افزارهای الکترونیکی، تجهیزات شناساگر و موانع فیزیکی الکترو مکانیکی است که برای کنترل آمد و شد افراد و خودروها، در جهت تامین امنیت و هوشمند سازی تردد افراد در سازمانها و مجموعه های بزرگ به کار گرفته می شوند تا با ساده ترین فرایند و بیشترین امنیت پاسخگوی سه پرسش اصلی زیر باشد.

چه کسی یا چه کسانی؟   در چه زمانی یا در چه زمانهایی؟   به چه مکانی یا چه مکانهایی ؟   باید مجوز دسترسی داشته باشند.

ویژگی های سامانه کنترل تردد سازمانی 

  • مدیریت جامع و متمرکز

یعنی توانایی مدیریت و کنترل انواع ترددهای متنوع یک سازمان مانند پرسنل، مهمانها، ارباب رجوع، پیمانکاران و..... را به صورت پیاده و یا با خودرو را در پوشش یک نرم افزار جامع و با هر نوع سیستم شناساگر ( کارت، کد، اثر انگشت، تشخیص چهره ، پلاک خوان ) راداشته باشد.

  • توسعه پذیر و قابل گسترش

یعنی ساختار به گونه طراحی شده باشد که امکان گسترش در تمامی بخش های سازمان و دیگر زیرمجموعه های آن را داشته باشد. در بسیاری از سازمان ها خرید به صورت تدریجی صورت می پذیرد و یا بخشی از نیاز ها به تدریج بوجود می آید به همین دلیل ساختار کنترل تردد سازمانی باید در قلب یک پلتفرم قدرتمند و قابلیت گسترش و توسعه پذیری داشته باشد.

  • امنیت و ایمنی سامانه

مهمترین شرط سیستم های امنیتی، امنیت ساختار سامانه، تبادل، مدیریت و نگهداری اطلاعات می باشد. کدگذاری اطلاعات ارسالی بین نرم افزار ها و سخت افزار ها و همچنین استفاده از پرتکل امن SSL در سامانه های تحت وب برای ایجاد امنیت اطلاعات ارسالی و دریافتی بین رابط کاربری و هسته مرکزی نرم افزار از الزامات سامانه می باشد. 
  • قابلیت سفارشی سازی 

نرم افزارها، سخت افزار ها و گیت ها می بایست بر اساس نیاز های سازمان قابلیت سفارشی سازی داشته باشند و یا از تنوع قابل توجهی برخوردار باشند تا بر اساس نیاز پروژه محصولات مناسب انتخاب و ارایه گردد. به طور مثال محدودیت فضا برای نصب گیت های کنترل تردد و یا تنوع تردد مهمانها و پرسنل ممکن است نیازمند سفارشی سازی باشند. 

  • قابلیت یکپارچه سازی 

 تردد افراد در سازمان از نظر امنیتی برای حراست و محاسبه حقوق و دستمزد برای کارگزینی پر اهمیت است از سوی دیگر با نصب گیت کنترل تردد  و تجهیزات کنترلی در یک ساختمان ورودی ها و خروجی ها مسدود می گردند و در شرایط اضطراری مدیریت بهران برای واحد HSE مشکل خواهد بود. ممکن است هر واحد نرم افزار و تجهیزات تخصصی خود را نصب و در حال بهره بردای باشد ولی عدم ارتباط و یکپارچگی موجب موازی کاری و بهره وری پایین و کندی تردد ها شود به همین دلیل امکان یکپارچه سازی بین سامانه جامع کنترل تردد، حضور و غیاب و BMS  از اهمیت خاصی برخودار می باشد. 
  • قابلیت شناسایی چندگانه 

یعنی قابلیت شناسایی افراد را توسط کارت، اثر انگشت، تشخیص چهره و همچنین قابلیت شناسایی خودروها را با شناساگرهای برد بلند یا پلاکخوان به صورت منطق  (یا or)  و  (و and ) را داشته باشد.

  • آنلاین و رویداد محور 

در این سامانه کلیه رویداد ها می بایست به صورت آنلاین به سرور مرکزی ارسال و در آن واحد قابل بهره برداری باشند . این قابلیت به بهره برداران کمک می کند تا با مانیتورینگ تردد افراد در بخش های مختلف سازمان و گزارش گیری لحظه ای، مدیریت جامعی بر تردد ها داشته باشند.

  • گزارش گیری متنوع 

یکی ار مهمترین ویژگی های نرم افزار های مدیریتی تولید گزارشهای متنوع لحظه ای و یا مستند برای مدیران می باشد. نرم افزار کنترل تردد پریس نسخه سازمانی می تواند انواع گزارشها بر اساس سه فاکتور اصلی کنترل تردد یعنی " زمان، گذرگاه  و افراد " با ترکیب متعدد ایجاد نماید.

 

  • وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی  
  • موسسه فرهنگی تبیان
  • اورژانس تهران
  • علوم پزشکی البرز